Źródło witamin z grupy B: B1, B12,
kwasu foliowego,
witaminy K i biotyny,
aminokwasy,
tryptofan,
który potrafi tonizować nasz układ nerwowy.
Wapń i magnez w niesamowitej ilości.
Właściwości antybakteryjne.
Naturalny prebiotyk,
probiotyk.
Leczenia dolegliwości
trawiennych.
Zmniejsza ryzyko osteoporozy.
Skutecznie działa przeciwnowotworowo.
Łagodzi objawy alergii.
ZALECENIE ..... co najmniej 1 szklanka / codziennie.
Teraz jeden z najważniejszych bajeczności !!!
Podpowiedz dla ciekawskich i myślących zdrowo.
BAKTERIE KWASU MLEKOWEGO.
Na ten temat powinno się napisać książkę dla ludzi chcących żyć zdrowo w
dobie COVID-19. Zachęcam do poszukania prawdziwej literatury na ten temat.
W dodatku kefir, a dokładniej zawarte w nim bakterie kwasu mlekowego, są w stanie przetwarzać laktozę na kwas mlekowy, dzięki czemu może on być bezpiecznie stosowany przez osoby cierpiące na nietolerancję laktozy.
Ma
koniec jedno podstawowe zalecenie !!!!
Jeżeli mówimy o kefirze to tylko NATURALNYM. Musi być zrobiony z mleka krowiego. Wszelkie inne przetworzone produkty mleko podobne nie mają sensu !!!!
Potraktujmy naturalny kefir jako lekarstwo. On jest jednym z wielu panaceum na dzisiejsze czasy.
Czy
zdajesz sobie sprawę że ……….
Jelito grube jest pierwszym sygnalizatorem, praktycznie wszystkich chorób. Jest pierwszą obronną strefą przed zagrożeniem z zewnątrz.
Zaryzykuję i powiem wprost. TO PIERWSZY i NAJWAŻNIEJSZY NARZĄD NASZEGO CIAŁA.
E.K.
i ....
Choroba COVID-19 charakteryzuje się licznymi objawami, m.in. zapaleniem płuc, suchym kaszlem, gorączką, zmęczeniem, bólami mięśni i dusznością, bólem głowy, bólem gardła i zaburzeniami żołądkowo-jelitowymi. Większość tych objawów dotyczy płuc. Immunomodulacja w przebiegu chorób układu oddechowego odbywa się za pośrednictwem mikrobioty jelitowej, na osi jelito-płuco. Stara tradycja CHIN.
No comments:
Post a Comment